Fawnbrake Avenue

A light filled dining room and a new basement in Herne Hill

The existing wedge shaped garden provided an opportunity to add a pavilion to the side of the house creating a new dining space which forms one side of a courtyard. With both side walls glazed in the day the room is open and light-filled, whilst at night it feels more enclosed- an intimate warmly lit space. The addition was carefully detailed with exposed timber joists and a concrete shelf cast into the end brick wall.

An existing semi basement was also excavated and converted into useable space, with planning gained on appeal for a window facing the street as well as to the side. The project added a total 55sqm of new space to the house.

I'd just say everything did he did was clever and perfectly thought through. We have a completely light-filled and warm kitchen, with sun pouring in at every angle except due south - so it never gets too hot. And the sightlines from one part of the house to another - whether down the hallway or across the courtyard from kitchen to sitting room - all work beautifully. All the little details he added are there for a reason and are also part of the overall style - the perfect marrying of form and function.

Harry and Becky