Sam Tisdall – Shaklewell School
Sam Tisdall – Shaklewell School
Sam Tisdall – Shaklewell School
Read more

2008

A new entrance, foyer and staff room for a primary school in Hackney.

The existing 1960s building suffered from a lack of a security and a poorly defined entrance, as well as the wear and tear of daily use. The project addressed these issues by providing a welcoming and secure new reception area with high ceilings and a lantern roof to give excellent natural light. The walls are clad with Douglas fir boards, which also form a display cabinet for students’ work and a frame to the reception desk.

The timber cladding continues into a corridor, connecting the entrance with a multi-purpose room, a disabled WC and the staff room, which was enlarged and re-planned.

Outside, a translucent canopy spanning over a long bench provides a visual marker for the entrance to the school. The bench incorporates a school logo formed from stainless steel studs normally used for tactile paving, each stud representing a year group.

 

 

Sam Tisdall – Shaklewell School
Back to slideshow

8 Gransden Road
London
W12 9SA
info@samtisdall.co.uk
M: 07769 705890